Un sculptor american face casute mobile pentru sarmani

Gregory Kloehn, un sculptor american stabilit in California, s-a gandit sa le dea o mana de ajutor cersetorilor care nu au un acoperis deasupra capului si sunt siliti sa doarma pe unde apuca. In varsta de 43 de ani, Gregory s-a apucat sa construiasca un fel de casute mobile pentru cei sarmani.

homes-for-homeless-550x387

Cum nu il dau banii afara din casa, Kloehn a fost silit sa improvizeze. Casutele facute de el, nu mai mari decat o canapea, sunt construite din materiale gasite pe strada sau la groapa de gunoi. Bucati de lemn, usi de frigider, cutii de pizza, toate sunt adunate cu grija de artist si utilizate pentru generosul sau proiect. Nu foarte spatioase, dar cu acoperis, pentru a-i feri pe locatari de ploaie, si roti, pentru mobilitate, casutele lui Gregory s-au bucurat de mare succes printre sarmani. Pana in prezent, Kloehn a creat 10 astfel de adaposturi si planuieste, ca pe viitor, sa faca mult mai multe.

homes-for-homeless6-550x379

„Inainte, nu ma gandeam decat la sculptura, dar am realizat ca odata creata, opera pur si simplu sta acolo unde o pui. Apoi, ca artist, depinzi de cei bogati”, a povestit americanul, care nu simte bucurie mai mare decat atunci cand ii daruieste unui sarman o casuta mobila. „Este cea mai buna casa pe care am avut-o in ultimii 5 ani”, a declarat o cersesoare, a carei casa a fost construita dintr-o veche masa de picnic si cutii de carton. Din nefericire, nu toti cei care primesc casute de la Gregory le apreciaza asa cum trebuie. Un sarman, de exemplu, si-a vandut locuinta mobila pentru 80 de dolari, iar acum casuta a fost transformata in cotet pentru un catei.

(foto: Bryan J. Reynolds)