Şi-a acoperit casa cu milioane de scoici!

Xiao Yongsheng este un chinez inventiv, care, până cum câţiva ani, locuia într-o căsuţă tradiţională situată de o insulă din estul provinciei Shandong . Atunci când s-a hotărât să îşi renoveze locuinţa, bărbatul s-a întrebat dacă avea vreun rost să cheltuiască o avere pe arhitecţi ori designeri de interioare. După ce a stat strâmb şi a cugetat drept, Xiao a ajuns la concluzia că ar fi bine să se ocupe personal de aranjarea casei.

seashell-house-550x367

A durat vreo doi ani, dar, spune chinezul, a meritat. „Mi-au plăcut întotdeauna scoicile, dar nu mi-a dat niciodată prin cap că le-aş putea folosi la decorarea casei până acum câţiva ani, când am ieşit la o plimbare pe malul mării şi am dat de o scoică frumoasă, de o culoare neobişnuită”, a povestit bărbatul. Lovit de inspiraţie, chinezul s-a apucat să adune scoici, de la cele având 3 milimetri la cele de 4 kilograme.

seashell-house3-550x367

„Le-am folosit pentru orice: pentru a face decoraţiuni, pentru acoperiş, pe post de mânere şi chiar pentru mozaic, după ce, în prealabil, le-am zdrobit bine”, a explicat chinezul, acum în vârstă de 58 de ani. „Habar n-aveam că oamenii o să devină atât de curioşi în privinţa acestui proiect. Nu voiam decât să îmi fac locuinţa mai frumoasă”, a adăugat Xiao, care în prezent îşi folosesşte casa pe post de muzeu.

seashell-house2-550x367