Turnul Galata, una dintre principalele atractii ale orasului Istanbul, se află în partea de nord a portului Cornul de Aur. Odata ajuns in varf (cu unul dintre cele doua lifturi), veti putea admira orasul in toata splendoarea sa.

galaya 2

Una dintre legendele preferate ale turcilor spune ca un anume Hezarfen Ahmet Çelebi, in anul 1348, a zburat cu aripi artificiale facute de el, din turnul Galata deasupra Bosforului pana la Üsküdar (in partea asiatica), adica vreo 3,3 km. Desi descoperirile stiintifice ne dovedesc ca acest fapt a fost (si inca este) imposibil, sultanul Murad al IV-lea a fost atat de impresionat si in acelasi timp inspaimantat incat l-a trimis pe „aviator” in exil in Algeria.

Pentru amatorii de istorie, Turnul Galata (Galata Kulesi) a dominat cartierul Beyoglu inca din 1348, el fiind construit de o colonie genoveza ca parte din fortificatie si servea ca turn de observatie. Dupa ce otomanii au cucerit Istanbulul in anul 1453, turnul a devenit inchisoare si hambar naval. In timpul sec al XIX-lea a servit ca punct de observatie pentru desele incendii ce aveau loc in oras deoarece erau multe case din lemn. Astazi, este o oprire obligatorie pentru toti turistii care ajung in Istanbul.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar Calatorii Design