La Pedrera sau Casa Mila, una dintre capodoperele lui Antoni Gaudi. Cladirea a primit numele La Pedrera- cariera de piatra- datorita fatadei sale exterioare ce aduce cu o stanca.

La Pedrera

Exista multe terorii referitoare la sursa de inspiratie a lui Gaudi cand a proiectat La Pedrera de la valurile oceanului pana la anumiti munti.

Balcoanele sunt din fier forjat si au fost proiectate de un prieten al lui Gaudi, Josep Maria Jujol, care a mai colaborat si in alte ocazii cu celebrul arhitect. Fiecare dintre balustrade este diferita de celelalte.

Casa a fost contruita intre 1906 si 1910 pentru familia Mila si este mai mult o sculptura decat o cladire in sine. Autoritatile vremii s-au opus multor aspecte ale constructiei si au dat proprietarilor nenumarate amenzi, ba chiar au ordonat demolarea cladirii. Din cauza aceasta unele dintre detaliile proiectului lui Gaudi nu au fost respectate pana la capat. De exemplu, autoritatile au refuzat sa aprobe amplasarea unei statui gigant in varful cladirii care o reprezenta pe zeita Pamantului, Gaia.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar Calatorii Design