Cele mai ciudate cartiere din lume!

Unde aţi vrea să locuiţi, dacă aţi avea posibilitatea să vă transformaţi visul în realitate? În ce ţară, în ce oraş, în ce cartier? Greu de ales, nu-i aşa? Pentru a vă ajuta să vă decideţi mai repede şi poate chiar să vă vedeţi viaţa cu alţi ochi, noi o să vă arătăm cele mai ciudate cartiere pe care le-am găsit, în care oamenii locuiesc mai degrabă pentru că nu au de ales şi nu pentru că le place.

Slab City, California

Slab-City

Aflat la trei ore distanţă de Los Angeles, Slab City nu are electricitate,  apă curentă, iar maşina de gunoi nu ajunge aici niciodată. În schimb,  locuitorii sunt încurajaţi să fie cât mai creativi cu putinţă. Cine ajunge aici, cu gând să se stabilească, trebuie să se supună regulilor şi orice încecare de a duce o viaţă cât de cât organizată şi ordonată este aspru pedepsită.

Miracle Village, Florida

Miracle-Village

Locuitorii acestei comunităţi din Florida sunt toţi oameni care au avut probleme cu legea. Mai exact, se fac vinovaţi de tot felul de delicte sexuale. Cum legile americane le interzic acestor oameni să locuiască lângă grădiniţe, şcoli şi alte instituţii de unde şi-ar putea racola victimele, au fost trimişi să vieţuiască în această comunitate.

Manshiyat Naser, Cairo

Manshiyat-Nasser

60.000 de suflete locuiesc în această parte a oraşului Cairo, gândită iniţial a fi rampa de gunoi a capitalei egiptene. Practic, toată mizeria produsă de cele două milioane de locuitori  din Cairo ajunge aici, unde mii de familii îşi duc zilele în condiţii greu de imaginat. Practic, în Manshiyat Naser, totul este acoperit de gunoaie, iar aerul este irespirabil

Miyakejima, Japonia

oods1-900x340

Cu siguranţă, cea mai nefericită zonă a Japoniei. Aflat lângă vulcanul Oyama, care erupe „ori de câte ori îşi aduce aminte”, Miyakejima este locul unde toată lumea trebuie să poarte mască de gaze. În anul 2000, autorităţile au decis evacuarea zonei din pricina erupţiilor vulcanice, dar şi a cutremurelor. Nu toată lumea a vrut să plece însă, iar în prezent aici locuiesc 2.800 de persoane, care nu se despart de măştile lor nici măcar la nuntă.

Kowloon Wall, Hong Kong

Kowloon-Wall

Un loc unde pericolul era la el acasă şi nici măcar poliţia nu îndrăznea să intervină. Cea mai dens populată zonă din  Hong Kong, Kowloon Wall a fost, până la demolarea din 1994, casă pentru 33.000 de suflete. Zona era populată de o grupare mafiotă, care controla reţele de prostituţie, droguri şi jocuri de noroc. Pentru că autorităţile nici măcar nu se apropiau de acest cartier al fricii, Kowloon Wall devenise ascunzătoarea a tot felul de infractori deosebit de periculoşi.