Viteza atinsa de cea mai mica masina din lume

Este mica si cine se urca la volanul ei poate fi foarte mandru! Si asta pentru ca este cea mai mica masina din lume care poate fi condusa pe sosele.

Austin-CoulsonAustin Coulson, un american din Pheonix, este cel care a construit si testat acest automobil. Acesta din urma masoara 64 de centimetri in inaltime si doar 126 de centimetri lungime, fiind special creata pentru oamenii cu spirit de aventura – mai ales pentru adolescenti. Chiar daca dimensiunile-i nu sunt foarte mari, concureaza cu modele traditionale de autoturisme, avand in dotare faruri si stergatoare.

In ceea ce priveste alimentarea rezorvorului, Coulson sustine ca soferul poate sa parcurga in jur de 36 de kilometri, inainte de a-i face, din nou, plinul. Trebuie spus si faptul ca masinuta atinge o viteza de doar 40 km/h si poate fi condusa pe drumurile cu regim de viteza redusa.

La indemnul celor dragi, Austin Coulson s-a gandit sa bata recordul mondial stabilit in prealabil de un britanic si sa construiasca cea mai mica masina din lume. Visul sau a devenit realitate, dupa ce comisia care supraveghează Guinness World Records i-a acordat marele premiu, potrivit odditycentral.com. Chiar daca masina a trecut cu succes testul soselelor, americanul nu a acceptat ca modelul lui sa intre in productia de masa.