Reclame incredibile care scoteau in evidenta beneficiile consumului de tutun

Daca in zilele noastre auzim peste tot ca tigarile ne fac foarte mult rau si ca – intr-un final – ucid, iata ca in trecut, erau scoase in evidenta zecile de avantaje pe care le are tutunul.

Mesaje de tipul „Nu irita gatul”, „Recomandat persoanelor care sufera de astm” sau „Create pentru a preveni durerile de gat” erau frecvent intalnite in reclamele pentru tigari in comparatie cu imaginile neplacute sau avertismentele de pe pachetele actuale. Multe dintre mesajele prezentate in reclame utilizau referiri la medici si la oameni de stiinta, menite sa convinga clientul ca acestia ar aproba fumatul

Unul din vechile postere publicitare pentru tigarile Lucky Strike contine un astfel de mesaj: 20.679 de medici spun ca tigarile Lucky Strike irita mai putin. „Protectia ta impotriva iritatiei si a tusei”, este mesajul din reclama.

28de83756f16ee264aeb241b6977d970O reclama la tigarile Chesterfield utilizeaza imaginea unui om de stiinta care isi practica meseria cu o tigara aprinsa in mana. „Stiinta a descoperit, tu poti sa dovedesti – Nu exista un gust neplacut dupa tigara”, este mesajul care astazi i-ar infuria pe multi.

a4ef8ee54606111551e71f97522e00acPhilip Morris apela de asemenea la doctori pentru a-si promova tigarile, in conditiile in care, in anii 1930, ’40 sau ’50, sfaturile medicilor erau luate in seama.

s1.ziareProcesul de prajire elimina iritantii periculosi care afecteaza gatul si cauzeaza tusea”, se arata intr-o reclama la Lucky Strike.

aO reclama la Viceroy arata ca filtrul tigarii este benefic, iar dentistul recomanda aceste tigari. Filtrul a fost creat in special pentru a convinge fumatorii ca pot fuma fara sa aiba probleme. De fapt, filtrele nu reduceau cantitatea de nicotina a tigarilor.tigariProducatorii nu au uitat de publicul feminin. Asa ca au fost lansate campanii publicitare care incercau sa le convinga pe doamne si domnisoare ca tigarile le pot ajuta sa aiba o silueta de invidiat. Campania Lucky Strike indemna femeile sa „aprinda o tigara in loc sa manace o bomboana”.s2.ziarePentru ale reclame inedite care scoteau in evidenta beneficiile tigarilor, va rugam sa accesati galeria foto de mai jos.