Nu-i asa ca vi s-a intamplat adesea ca in timpul programului de lucru sa simtiti cum vi se inchid ochii de somn? Potrivit oamenilor de stiinta, n-ar trebui sa va rusinati din pricina starii de somnolenta care v-a cuprins, ci sa treceti imediat la treaba. Ma rog, la somn.

cafenea

Nu de alta, dar s-a dovedit stiintifiv faptul ca un pui de somn in miezul zilei ( chiar si unul de 10-15 minute) sporeste eficienta si face creierul mai alert. Avand in minte aceasta teorie, niste japonezi isteti s-au gandit sa deschida  o cafenea dedicata somnului, chiar in mijlocul districtului financiar al orasului Tokyo, numit Akasaka.

 cafenea 2

Localul, care a primit numele, the Quska Sleeping Café, are o oferta pe care tinerele japoneze extenuate de munca o gasesc de nerefuzat. 10 minute de somn se taxeaza cu 1,60 de dolari, in vreme ce un pui de somn, mai generos, de patru ore, costa 33 de dolari. Pentru ca doamnele si domnisoarele care trec pragul Cafenelei Somnoroaselor sa se simta cat mai relaxate, acestea sunt rasfatate cu uleiuri aromatice cu efect calmant, iar, dupa ce se trezesc, sunt invitate sa isi refaca machiajul intr-un beauty-bar bine aprovizionat. Clientele fidele ale cafenelei au constatat ca dupa o sedinta de relaxare, eficienta le creste cam cu 20 la suta.

cafenea 3

Categories: Bizar Calatorii Comic