Chiar daca nu suntem mari fani mancare tip fast-food, trebuie sa recunoastem – cartofii prajiti de la McDonald’s au un gust cu totul si cu totul aparte. Si pentru ca nu dispunem de  cate un astfel de magazin la fiecare colt de bloc, ne-am gandit sa va spunem care sunt etapele prepararii gustosilor cartofi prajiti.cartofi

  1. Folositi cartofi proaspeti, spalati bine si curatati de piele.
  2. Trebuie sa ii taiati cu un cutit foarte bun, astfel incat sa aiba acelasi diametru – mai precis 6 mm. Grosimea respectiva le permite sa fie moi pe dinauntru, dar usor crocanti la suprafata.
  3. Urmeaza oparirea lor! Apoi trebuie sa ii uscati (ii puteti pune la cuptor, cateva minute). Pasul urmator este sa-i lasati intr-un amestec de zahar si de apa.

4. Prajirea cartofilor. In aceasta etapa, este important sa respecati un lucru: sa ii prajiti intr-un ceaun sau intr-o tigaie mai adanca. Doar asa vor fi crocanti. McDonald’s prajeste cartofii 45-60 secunde la 116 grade Celsius, dupa care sunt scuturati bine de ulei si bagati la congelator. Abia in urmatoarea etapa sunt pusi din nou la prajit, iar rezultatul final este cel pe care il stim cu totii.

Categories: Comic Retete