6 lucruri interesante despre Facebook si creatorul sau

1. Stiti de ce logoul Facebook este albastru? Pentru ca Mark Zuckerberg, taticul acestei retele de socializare, este daltonist si deci incapabil de a deosebi culorile unele de altele, in special rosul de verde. Potrivit lui Zuckerberg, albastrul este singura culoare pe care o recunoaste si careia ii poate distinge toate nuantele.

facebook

2.  Stiati ca in anul 2012, Islanda a folosit retelele de socializare Facebook si Twitter pentru a-si rescrie constitutia? Ciorna a fost pregatita de un consiliu format din 25 de persoane si postata apoi pe Facebook pentru ca toate persoanele interesate sa poata face sugestii ori recomandari astfel incat constitutia sa fie in favoarea islandezilor de rand.

islanda

3. Stiati ca in Australia, Facebookul a patruns pana si in sistemul judiciar? Constatarile Curtii, precum si citatiile pot fi anuntate pe Facebook si au valoare in fata legii. Asa ca, daca va aflati in Australia si va cautati dreptatea prin tribunale sau aveti necazuri cu legea, stati cu ochii pe retelele de socializare.

australia

4. Zilnic se posteaza pe Facebook peste 350 de milioane de folografii!

poze5. Obsesia pentru Facebook este atat de mare, incat, nu cu mult timp in urma, o jacheta gri cu gluga, precum cele pe care le poarta Mark Zuckerberg, a fost vanduta pe eBay, de catre un angajat Facebook, cu 4.050 de dolari.

mark

6. Stiati ca Mark Zuckerberg nu spune chiat tot adevarul in legatura cu educatia sa? Americanul se prezinta ca fiind absolvent de Harvard, dar, in realitate, nu a terminat facultatea, pentru ca a decis sa se ocupe de afacerea Facebook, iar aceasta ii „manca” tot timpul.

harvard