Donald Trump: Primele 100 de zile de presedintie vor avea un efect dezastruos asupra lumii

Noul presedinte al Statelor Unite, Donald Trump si-a prezentat principalele scopuri pe care le are in vedere in primele sale 100 de zile de presedintie. Printre acestea sunt incluse si câteva despre mediu.

donald_trump_efect_dezastru_lume

Intr-un videoclip postat pe Youtube, presedintele ales afirma ca planuieste sa elimine reglementarile privind combustibilii fosili, astfel realizând milioane de locuri de munca pentru cetateni si eliminând politica de mediu a lui Barack Obama.

,,Voi anula restrictiile care ,,ucid” locurile de munca pe sectorul productiei de energie si voi crea astfel milioane de locuri de munca bine platite,” afirma Trump. ,,Asta ne dorim asta asteptam,” adauga el.

Filmarea video face parte dintr-o serie de proclamatii ale lui Trump care par sa refecte pozitia pe care Statele Unite ale Americii o va avea fata de schimbarile climatice. In timpul campaniei, Trump a facut promisiuni marete privind restaurarea maretiei carbunelui si ,,oprirea razboiului mineritului”. De asemenea, a afirmat ca se va retrage din cadrul Acordului de la Paris privind combaterea schimbarilor climatice.

Planurile lui Trump viitoare contrazic prevederile Statelor Unite ale Americii privind limitarea emisiilor de gaze de sera la 80% pâna in 2050, anuntate de Secretarul de Stat, John Kerry in Maroc. Diplomatii sustin ca retragerea lui Trump din Acordul de la Paris va insemna impunerea unei taxe pe poluare pentru Statele Unite ale Americii, precum si un razboi al comertului.