Doliu în lumea modei! Designerul Oscar de la Renta, răpus de cancer

Lumea modei este îndurerată. Celebrul designer dominican Oscar de la Renta a încetat din viaţă la 82 de ani. Vestea cea tristă a fost anunţată de un membru al familiei. Creatorul de modă suferea de cancer din 2006.
amal (1).jpg
Născut in 1932, în Republica Dominicană, Oscar de la Renta – pe numele sau complet Oscar Aristides de la Renta Fiallo – a fost unul dintre cei valorosi designeri din lume. Format de Cristóbal Balenciaga şi Antonio Castillo, el a devenit cunoscut la nivel mondial in anii ’60, fiind unul dintre designerii care au îmbracat-o pe prima doamnă a Statelor Unite Jacqueline Kennedy. Acesta însă nu este singură soţie de preşedinte care a apelat la serviciile lui  de la Renta. Nancy Reagan, Hillary Clinton şi Laura Bush i-au purtat de nenunmărate ori creaţiile.

Stars wearing pearls

oscar-de-la-renta_3  oscar-de-la-renta_0

oscar-de-la-renta_1

oscar-de-la-renta

Michelle Obama, actuala primă doamnă a Statelor Unite,  nu a intrat pe lista clientelor lui de la Renta, preferând mărcile mai ieftine, lucru pe care designerul nu s-a sfiit să i-l reproşeze. În plus, designerul a „urecheat-o” pe doamna Obama şi pentru că  a ales să poarte un pulover J. Crew în timpul vizitei oficiale la palatul Buckingham din Londra, unde s-a întâlnit cu suverana Marii Britanii. De asemenea, De la Renta a dezaprobat şi alegerea vestimentară a primei doamne a Statelor Unite care a purtat un brand britanic la un dineu de stat, în urmă cu câţiva ani.

Recompensat cu numeroase premii de profil, De la Renta a lucrat pentru casele Lanvin si Balmain înainte de a-şi lansa brandul care îi poarta numele. Creatiile lui sunt purtate în prezent de nume mari din industria cinematografică, din politică, dar şi de reprezentante ale mai multor case regale. Printre clientele lui se numără Sarah Jessica Parker, Amy Adams, Cameron Diaz, Jessica Alba, Debra Messing sau Emma Watson. Ultima mireasă celebră pentru care de la Renta a creat superba rochie purtată în ziua nunţii a fost avocata britanica Amal Alamuddin, soţia actorului George Clooney.

oscar sarah jessica

oscar cameron diay

oscar debra messing

oscar emma watson

 

 

oscar lupita

oscar sarah
oscar jessic alba

oscar amy adams