De când se ştie, portughezul Renato Barros a tânjit după o viaţă de prinţ. Acum, la 56 de ani, bărbatul poate spune că şi-a văzut visul cu ochii. Asta, pentru că şi-a cumpărat o insuliţă în golful Funchal, Madeira, Portugalia,  a numit-o Principatul Pontinha şi s-a autointitulat Principele Renato al II-lea.

renato

De mărimea unei case cu un singur dormitor, principatul condus de Renato are doar 4 locuitori: el, soţia şi cei doi copii, o fată şi un băiat. Cum avem de-a face cu un stat „serios”, cei care trăiesc în Pontinha au şi paşaport. De exemplu, Renato are, pe lângă paşaportul portughez, şi paşaportul de Pontinha cu numărul 0001. La bază profesor de artă, principele joacă şi rolurile de poliţist, grădinar, gropar şi membru al familiei princiare în micul său stat.

Renato-Barros-Pontinha4-550x385

Renato-Barros-Pontinha2-550x366
„Sunt cine vreau să fiu, că doar e visul meu. Dacă o să mă hotărăsc să avem şi un imn naţional, o să îl aleg şi o să îl schimb în orice moment îmi doresc”. la fel şi cu steagul. Într-o zi poate să fie albastru, în alta, roşu”, a explicat suveranul.

Barros a aflat de insula care îi este acum principat în urmă cu 14 ani, la o petrecere. A aflat atunci că proprietarul, familia regală britanică, voia să o vândă pentru 25.000 de euro pentru că nu îi era de niciun folos. Imediat ce a auzit vestea, portughezul s-a gândit să cumpere mica limbă de pământ. Exista însă un impediment major: nu avea suficienţi bani.

Renato-Barros-Pontinha3-550x733

Disperat, bărbatul a căutat parteneri de afaceri, dar nimeni nu a vrut să investească într-o stâncă mare, „înzestrată” cu o peşteră şi o platformă de pe care se poate admira oceanul, dar fără apă curentă şi electricitate. Asta nu l-a demoralizat pe portughez. Ba, dimpotrivă. Renato a vândut din lucruri şi a făcut rost de bani. Fireşte, nevasta, copiii şi prietenii au crezut că şi-a pierdut minţile.

După marea chiziţie, Barros i-a făcut o vizită diplomatică guvernatorului din Madeira, căruia i s-a prezentat ca fiind conducătorul statului învecinat. Drept răspuns, oficialul l-a ameninţat că nu îi va da în veci electricitate, dacă nu vinde insula statului portughez. Barros nu a fost interesat de ofertă, aşa că şi-a cumpărat panouri solare şi o moară micuţă care să îi genereze electricitate.

„Nu locuiesc full time în principat, dar vin destul de des. Uneori vine şi familia mea, dar trec pe aici şi alţi oameni pentru că acestă ţară este deschisă turiştilor”, a explicat principele, care nu crede în existenţa graniţelor. Deşi deocamdată nimeni nu i-a recunoscut ţara, nici Naţiunile Unite, nici Portugalia, Renato este încrezător că acest lucru se va întâmpla cât de curând. Nu de alta, dar „Pontinha este o poartă către Europa”, îşi susţine principele cauza.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar Calatorii