Paul Koudounaris, un profesor de istorie din California, si-a petrecut mai bine de trei ani din viata vizitand cele mai vechi osuare, catacombe si biserici  din Europa si fotografiind comorile macabre adapostite de acestea. Printre ele se afla si cateva schelete impodobite cu bijuterii din aur, argint si pietre pretioase despre care se crede ca au apartinut unor sfinti.

Catacomb-Saints4-550x366

Decorate cu sute de pietre pretisoase si kilograme de aur si argint, relicvele fotografiate de Koudounaris pentru cartea sa, “Imperiul mortii”, sunt, de fapt, schelete scoase din catacombele romane in secolul al 16-lea si trimise catre biserici din Germania, Austria ori Elvetia, la ordinul Vaticanului, pentru a inlocui relicvele distruse in timpul Reformei Protestante de pe la 1500.

Catacomb-Saints2-550x366

Desi nimeni nu poate spune cu precizie daca aceste schelete apartin cu adevarat unor martiri ai crestinismului, Vaticanul a semnat pentru acestea o serie de certificate de autenticitate. Asta, in conditiile in care, potrivit documentelor, Biserica Catolica se folosea de membri ai clerului care sustineau ca au capacitati speciale si care intrau in catacombe, unde, cu puterea mintii, identificau acele schelete care ar fi apartinut unor sfinti.

Catacomb-Saints3-550x366

Mai apoi, oasele se puneau in cutii si erau trimise de la Roma catre manastiri din centrul Europei, unde calugaritele le impodobeau cu aur, argint si pietre pretioase. Odata ce munca de decorare a relicvelor se sfarsea, acestea erau expuse in biserici si catedrale pentru a le aminti oamenilor despre frumusetea vietii de dupa.

Catacomb-Saints5-550x366

Pentru a putea stange material documentar pentru lucrarea sa ““Imperiul mortii”, Paul Koudounaris a calatorit timp de trei ani prin Europa si a vizitat osuare si catacombe din tari precum Austria, Cehia , Germania, Grecia,  Italia ori Portugalia. Descoperiti impreuna cu noi cateva dintre cele mai spectaculoase fotografii realizate de Koudounaris si spuneti-ne daca ati vizita(t) vreodata catacombe ori osuare.

Catacomb-Saints7

Categories: Bizar Calatorii