Romania se afla in topul celor mai ciudate cladiri din lume! Descopera-le pe celelalte!

Se spune ca pentru a fi architect ai nevoie de mult talent si de idei originale. Ei pot face o cladire cu totul si cu totul speciala, care sa atraga privile curiosilor. Haideti sa vedem impreuna cum arata cele mai ciudate constructii din lume.

5177088878_f243a41592Din topul celor mai ciudate cladiri din lume nu avea cum sa lipseasca sediul “Uniunii Arhitectilor din Romania”. Cei care au proiectat-o sustin ca este un simbol al legaturii dintre vechi si nou. Ea are o istorie mult mai incarcata decat un simbol. A fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea de un om politic Grigore Paucescu. In perioada comunista a servit drept sediu al Directiei a V-a Securitatii. Astfel, a cazut prada focurilor de arma in timpul Revolutiei din ’89. Din acea constructie nu a mai ramas decat zidul exterior. Pentru ca este considerata monument istoric, nu a putut fi demolata. Asa ca a fost aleasa o solutie de compromis – a fost consolidat zidul si s-a construit in spate turnul de otel si sticla.

61266766„Dancing Building” este unul dintre cele mai cautate obiective turistice din Praga. Constructia sa a inceput in 1992 si s-a terminat patru ani mai tarziu.

25150_1_1289327129„Crooked House” sau “Casa rasucita” – pare rupta din povesti. Se afla in orasul Sopot din Polonia. Detaliile fac din ea o cladire cu totul si cu totul impresionanta.

corpus-museum„Corpus Science Museum” din Olanda– este o constructie care poate fi recunoscuta imediat dupa felul in care arata. Cand intri acolo, ai parte de o experienta de zile mari. corpus-2
“Calatoria” incepe din interiorul unei rani deschise la nivelul piciorului unei victime si se termina in mijlocul creierului mic.

61266743„The Basket Building” din Statele Unite ale Americii arata ca un cos de cumparaturi.

61266744Dar ce spuneti despre „WonderWorks” din SUA? Este cu susul in jos si este construita dupa modelul Casei Albe.

555291„The Hole House” din Texas, SUA, este o constructie cel putin ciudata…

61266754Aceasta este “House Attack” din Viena, Austria.

In galeria care urmeza veti gasi si alte constructii la fel de ciudate!