National Geographic a publicat lista anuala cu cele mai bune destinatii turistice din lume in 2017, incluzand in acest top tari precum Malta, Columbia, Finlanda, Maroc, Papua Neua Guinee si Rusia. Recomandarile sunt impartite pe trei categorii, orase, natura si cultura.

destinatie_turistica_2017_unu

Pe prima pozitie se afla Insula Kauai, considerata o zona paradisiaca din Hawaii, cu stanci inalte, cascade, paduri de mahon si peisaje luxuriante, care a constituit decorul a nu mai putin de 60 de productii cinematografice, inclusiv franciza ‘Jurassic Park’.

destinatie_turistica_2017_doi

Finlanda este si ea recomandata ca destinatie pentru 2017, datorita ”linistii”. Cele 40 de parcuri nationale, 12 zone salbatice si sase zone de drumetie sunt descrise drept ”sanctuare ale celor care cauta linistea”. Includerea in aceasta lista este semnificativa deoarece aceasta tara nordica va sarbatori anul urmator 100 de ani de independenta marcata prin patru evenimente nationale ”Zilele Naturii Finlandeze”, cate unul pentru fiecare sezon.

destinatie_turistica_2017_trei

Canada va celebra in 2017 cea de-a 150-a aniversare, iar editorii National Geographic Traveler au inclus Banff in lista cu cele 21 destinatii recomandate pentru anul viitor, datorita crestelor sale montane, vailor si lacurilor cu nuante turcoaz. [gads2]

destinatie_turistica_2017_patru

Capitala Coreei de Sud,  Seul, ”il poate face chiar si pe cel mai calit rezident urban sa se simta ca un novice”. Cu o populatie de 25 de milioane de locuitori, capitala Coreii de Sud pulseaza de viata pe strazile sale, in piete, zgarie-nori, palate, restaurante si magazine de moda.[gads2]

destinatie_turistica_2017_cinci

Orasul chinez Chengdu se afla si el pe lista datorita gastronomiei traditionale chineze. Regiunea, recunoscuta de UNESCO drept ”Orasul gastronomiei”, este celebra pentru preparatele sale precum rata afumata cu ceai, ma po tofu si pui kung pao.

destinatie_turistica_2017_sase

Republica Malta se numara printre destinatiile culturale recomandate pentru anul viitor datorita istoriei sale si unui ”patrimoniu formidabil”. ”Dornica sa ajunga in prim-plan pe scena mondiala, aceasta mica insula din Marea Mediterana trece printr-o reinitializare tinand insa la patrimoniul sau formidabil”, noteaza autoarea Lisa Abend. ”Taramul etajat al cavalerilor maltezi, locul in care se afla trei dintre siturile incluse in patrimoniul mondial — inclusiv capitala Valletta — devenita recent vedeta, ca scena pentru fenomenul global Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), Malta a pivotat spre viitor odata cu inaugurarea reimaginarii Vechii Porti din Valletta, a cladirii Parlamentului si a Operei, creatii ale arhitectului Renzo Piano”, mai arata editorii revistei. Anul viitor, in Malta vor fi organizate multiple activitati culturale, printre care se numara saptamana Carnavalului, ce va avea loc in februarie, si mai multe weekenduri prelungite ce vor celebra diversi sfinti de la sfarsitul lunii mai pana in septembrie, cunoscute sub numele ”festas”. De interes sunt si concertul anual in aer liber ”Isle of MTV”, dar si festivalul ”Malta Music Week” din iunie. La inceputul acestei luni, mii de cititori ai publicatiei Sport Diver Magazine au votat Malta drept a treia cea mai buna destinatie pentru scufundari din lume, dupa Maldive si Egipt, conform Xinhua.

Cele 21 de destinatii ale anului 2017, alese de National Geographic Traveler, in ordine alfabetica, sunt: Anchorage din Statele Unite; Baja California din Mexic; Banff din Canada; Cantonul Uri din Elvetia, Cartagina din Columbia, Parcurile nationale din centrul Indiei; Chengdu, China; Leaganul Omenirii din Africa de Sud; padurile tropicale din Ecuador; Finlanda; Georgia din Statele Unite; Insula Guadeloupe; Hamburg din Germania; Kauai din Hawaii, Statele Unite; Madrid din Spania; Malta; Marrakech din Maroc; Moscova din Rusia; Papua Noua Guinee; Seul din Coreea de Sud; Via Dinarica (Balcani).

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Calatorii