Schloss Drachenburg, sau Castelul Dragonului, este un castel de poveste construit la sfarsitul anilor 1880, intr-o combinatie de stiluri care pe specialisti ii face sa ridice spranceana a mirare. Adaposteste o falsa orga, o reproducere a tronului lui Ludovic al XIV-lea, iar peretii ii sunt acoperiti cu picturi colorate care infatiseaza scene istorice.

Cu turlele sale inalte si suple, sculpturile impresionate, vitraliile stralucitoare si impozantul sau turn cu ceas, Castelul Dragonului, ridicat pe un deal bine impadurit, la poalele caruia curge Rinul, pare o incrucisare intre un castel medieval, o catedrala gotica si celebrul Big Ben.

Dragon-Castle-Schloss-Drachenburg-Germany-1

Potrivit localnicilor, castelul a primit numele de “Castelul Dragonului” in amintirea lui Siegfried, care spune legenda, a ucis un dragon fioros la doi pasi de satul Konigswinter, pe teritoriul caruia se afla cladirea.

Cel care a ridicat castelul a fost Stephan Sarter, un bogat om de afaceri care a sprijint financiar lucrarile la Canalul Suez. De-a lungul timpului, Schloss Drachenburg a avut nenumarate intrebuintari. A fost proprietate privata, muzeu, internat catolic, scoala pentru adeptii lui Hitler, baza militara americana, depozit, adapost pentru oamenii nevoiasi. Prin anii’70, unul dintre proprietarii castelului organiza petreceri somptuoase in timpul carora se plimba printre invitati imbracat intr-un costum de amiral si isi trata oaspetii cu false concerte de orga. False, pentru ca doar se prefacea ca interpreteaza, in realitatea muzica auzindu-se de la un casetofon bine ascuns de ochii spectatorilor. Pentru a le lua ochii si mai tare celor care plateau ca sa petreaca alaturi de el, barbatul facea parada de cateva artefacte precum o sculptura care ar fi fost realizata de Michelangelo, un tron care i-ar fi apartinut lui Ludovic al XIV-lea, ori un pat in care ar fi dormit Maria-Antoaneta.

In anii din urma, Schloss Drachenburg, sau Castelul Dragonului, a fost restaurat, iar astazi este unul dintre cele mai vizitate castele din Germania.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar Calatorii