Lacurile Titicaca, Loch Ness, Sanabria, Bled și Zirahuen sunt considerate de catre specialisti ca fiind cele mai spectaculoase din lume. Exista o lengenda despre aparitia ficaruia dintre ele si atrag in fiecare an milioane de turisti.

Lacul Titicaca

lake-titicaca

Lacul Titicaca, aflatîn Anzii Centrali, se intinde pe teritorii din Bolivia si Peru si este format din doua cursuri de apa separate prin stramtoarea Tiquina. Titicaca este cel mai inalt lac navigabil din lume si in el se varsa peste 25 de rauri. Mai multe legende peruane invaluie in mister formarea acestui lac. In limba bastinasilor, Titicaca inseamna lacul pumelor de piatra.

Loch Ness

loch

Loch Ness este un lac de mare adancime din Scoția, Marea Britanie. Potrivit legendei  un tanar pe nume Nessie era idragostit de o femeie pe care incerca si o cucereasca. O fiinta ciudata l-a transformat pe tanar într-un monstru. Nessie a decis sa se ascunda pentru totdeauna in apele lacului. Numerosi oameni de stiinta si curiosi au cautat de-a lungul anilor Monstrul din Loch Ness.

Lacul Sanabria

sanabria

Lacul Sanabria, situat in provincia spaniola Zamora este de origine glaciara, fiind cel mai mare lac natural din Peninsula Iberica si unul dintre cele mai mari din Europa. Legenda spune ca pe teritoriul actual al lacului se afla satul Valverde de Lucern.

Lacul Bled

Assumption of Mary Pilgrimage Church, Lake Bled, Slovenia

Lacul Bled este un lac glaciar din Alpii Iulieni, unde se afla si statiunea montana cu același nume. Aflat  in nord-vestul Sloveniei, este unul dintre cele mai frumoase lacuri  din Europa si o importanta atractie turistica. Legenda spune ca in secolul al XVI-lea,stapanul castelului medieval situat pe malul nordic al lacului a fost ucis de hoti. Sotia si-a topit toate bijuteriile si a poruncit sa fie turnat un clopot in amintirea sotului. Localnicii sustin ca inca se mai aude sunetul clopotului scufundat in lac.

Lacul Zirahuen

zirahuen

Zirahuen este un mic lac endoreic din municipiul Salvador Escalante, situat in statul mexican Michoacan. In ultimii ani in jurul lacului au fost construite numeroase vile pentru cei care isi doresc o vacanta departe de zgomotul si agitatia oraselor. Legenda spune ca lacul s-a format din lacrimile printesei Erendira, tinuta prizoniera de catre un capitan spaniol.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Calatorii