Cine spune ca bautura si religia nu se impaca de nicio culoare? Cu siguranta nu patronii de Vows, singurul bar din Tokyo, posibil si din lume, condus de doi calugari budisti, care ii trateaza pe clienti cu tot felul de cocktailuri delicioase, incantatii si predici.

barul 6

Sunt peste 10.000 de baruri in Tokyo, dar niciunul precum Vows, situat in cartierul Yotsuya. Deschis de calugarul budist Yoshinobu Fujioka, acest local bizar se afla, de peste 13 ani, in topul barurilor adorate de japonezi. “Clientii care ne calca pragul interactioneaza mai mult unii cu altii, sunt mai toleranti, mai plini de bunavointa unii fata de ceilalti”, sustine Fujioka.

Priest pouring cocktails in Tokyo bar

Oamenii care vin la Vows incearca sa se relaxeze in fata unui cocktail preparat chiar de calugarul Yoshinobu, ori de asociatul sau, calugarul Gugan Taguchi. Desigur, bauturile au nume susgestive precum “In flacarile iadului”, “Fericire deplina” sau “Sclavia dragostei”. Cat despre muzica, seri de karaoke ori concursuri de dans, acestea lipsesc cu desavarsire. Sa nu va inchipuiti insa ca in barul celor doi caluguri domneste linistea absoluta. Clientii care vin in local sunt rasfatati cu incantantii ori predici.

barul 2

“Cand merg la templu, oamenii incearca sa fie atenti la incantatiile calugarilor sau la invataturile acestora, indiferent cat de plictisitoare ar fi. Aici, e cu totul altfel. Daca oamenii s-au plictisit de ce le spun, se ridica si pleaca”, povesteste calugarul Gugan Taguchi.

barul 5

 

 

Categories: Bizar Calatorii