Visati la vacanta ideala, care sa imbine dulcea relaxare cu vizite la muzee si monumente istorice deosebite, shoppingul, dar si rasfatarea papilelor gustative cu preparate culinare delicioase? Atunci poate va opriti acasa la Cristofor Columb, adica la Genova.

genova

geno-wallpaper

Port maritim în Italia de nord, capitală a Liguriei și pricipal port de deservire al insulelor Corsica și Sardinia, Genova nu este chiar ceea ce numim un oras mare. Are o populație de circa 700.000 locuitori, care se bucura sa fie gazde primitoare pentru milioanele de turisti veniti sa isi incarce bateriile. Cu o istorie glorioasa, dar si un prezent luminos, Genova a fost desemnata capitala culturala europeana în 2004.

genova-ab773327c30415bcb8896a51989ab4d5

Genova_-_Palazzo_San_Giorgio_visto_dal_Bigo

genova-11

genoa-city

Orasul se întinde de la est la vest pe o distanta de 15 kilometri, iar de la  nord (contraforții muntilor Apenini Ligurici) la  sud (Marea Mediterană) pe mai putin de 3 kilometri intre munte si mare. Orasul s-a dezvoltat in jurul Portului Vechi (Porto Antico), un fost golf semi-circular, care adaposteste, in prezent, un muzeu al marinei si un acvariu public, cel mai mare din Italia si al doilea din Europa.

genoa-harbour

800px-Porto_Genova_0038

800px-Genova-Stazione_marittima_(22)

800px-Genova_-_Panorama_del_Porto_di_Notte

690px-Palazzo_San_Georgio_Genova_W

450px-Genova-Porta_Soprana-DSCF7083

800px-Train_station_-_Genoa_Brignole

Daca va place istoria, cu siguranta la Genova va veti simti ca in paradis. Gasiti monumente la tot pasul, bine conservate si minunat puse in valoare. Daca tot veniti acasa la Cristofor Columb, atunci programati-va vizite si la incantatoarele sate din apropiere (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore). Nu veti regreta!

genova-07

genova-01

genoa

 

Categories: Calatorii