America, altfel decat o stiai

Statele Unite ale Americii, o tara cat un continent, plina de povesti si mistere. Descopera alaturi de noi cateva lucruri mai putin cunoscute despre America.

1. Cel mai mare stat american este Alaska, iar cel mai mic Rhode Island. Chiar daca Rhode Island este mai mic de 429 de ori ca suprafata decat Alaska, are o populatie mai numeroasa. Alaska are731.449 de locuitori, iar Rhode Island, 1.050.292 de locuitori.

 

alaska-mountains

 

2. Exista 182 de locuri din Statele Unite care contin cuvantul „Christmas” (Craciun) in nume. De exemplu, exista orasul Christmas, din Arizona, Valea Christmas, din Oregon,  insula Christmas, din Florida, dar si lacul Christmas, din statul Washington.

 

craciun

 

3. Hawaii este cel mai „tanar” stat al Statelor Unite. S-a alaturat tarii in 1959. De asemenea, este singurul stat alcatuit in intregime din insule. Este si singurul loc din Statele Unite unde exista un palat regal ( Palatul Iolani), care a fost folosit de un monarh.

 

hawaii
4. Tara nu are o limba oficiala. Totusi, limba engleza este vorbita de mai mult de 80 la suta din populatia Statelor Unite, iar spaniola, de mai bine de 12 la suta dintre locuitori.
steagul

 

5. Nu exista adult american care sa nu aiba carti de credit. Un american din 10 are cel putin 10 carduri. Datoria medie pe un card de credit este de 15.159 de dolari.

 

 

visa

6. Exista intre 20.000 si 25.000 de orase in Statele Unite. Centrul (mijlocul)  tarii se afla in orasul Castle Rock, din Dakota de Sud. Cel mai populat oras este New York, urmat de Los Angeles. Totusi, cel mai mare oras ca suprafata este Sitka, din Alaska.

 

new_york_september_2009_01
7. Cel mai raspandit nume printre animalele de companie ale americanilor este Max. Cel mai popular nume de barca/iaht este Liberty. Cel mai raspandit prenume masculin este James, iar cel mai raspandit prenume feminin este Mary.
liberty
8. Americanii sunt cei mai mari mancatori de unt de arahide din lume. In medie, un american consuma 2,7 kilograme de unt de arahide in fiecare an.
unt
9. Cea mai populara slujba in Statele Unite este cea de vanzator sau casier.
job
10. Cele mai frecventate site de catre americani sunt  Facebook, YouTube, Wikipedia, Blogger, eBay and Craigslist.
face