9 dintre cele mai periculoase drumuri din lume

Oricine a coborat cu un roller coaster cel puțin odată știe expresia „de a ti se taia respiratia”. Cu toate acestea, este puțin probabil ca această traire să poată fi comparata cu emotiile pe care le ai cand privesti autostrăzile construite la o altitudine de câțiva kilometri deasupra unui abis, într-un deșert izolat, deasupra apei sau chiar sub ea.

Guoliang Tunnel, China

Tunelul Guoliang are o lungime de 1,2 km (0,75 mi) și a fost construit printr-o zonă montană care duce la satul cu același nume. În anii ’70, locuitorii satului au făcut acest tunel și „ferestrele”  folosind doar unelte de mână. Lățimea tunelului este de aproximativ 4 m (13 ft).

Maeklong Railway Market, Thailand

La prima vedere, piața Maeklong seamănă cu sute de alte piețe thailandeze… dar numai până când auzi fluierul trenului care trece prin standuri de piață. Vânzătorii își iau bunurile și își îndoaie corturile în câteva secunde, facand loc trenului care se deplasează cu o viteză de aproximativ 15 km / h.

Yungas Road, Bolivia

Drumul Yungas conectează orașele La Paz și Coroico. Descendent de la o înălțime de 3.300 la 360 m deasupra nivelului mării, formează o serie de viraje stranse. În ciuda faptului că drumul este foarte îngust, chiar și camioanele reușesc să se treacă. 

Eyre Highway, Australia

Privind această autostradă, cu greu vă puteți imagina că este într-adevăr periculoasă. Cu toate acestea, numărul accidentelor pe acest segment de autostradă australiană de 1.600 km (994 mi), construit departe de localități, este cu adevărat ridicat. Motivul este foarte simplu: peisajele de aici sunt atât de monotone încât șoferii doar adorm la volan.

The „Nose of the Devil” Railway, Ecuador

Calea ferata „Nasul diavolului” este construită pe stânca cu același nume la o altitudine de 800 m (2.624 ft). Până de curând, turiștilor le era permis să se plimbe pe acoperișurile vagoanelor care circulau aici, dar astăzi este interzis.

Karakoram Highway, Pakistan — China

Cu o lungime de 1.300 km (807.7 mi), autostrada Karakoram este considerată cea mai mare autostradă internațională din lume. Una dintre secțiunile sale trece la o altitudine mai mare de 4.600 m (15.091 ft). Ploile de vara musonice o spală adesea și provoacă alunecări de teren. În timpul iernii, autostrada este închisă din cauza condițiilor meteorologice și avalanselor posibile.

Passage du Gois, France

Acest drum aparent comun leagă insula Noirmoutier de Franța continentală. Cu toate acestea, în timpul mareelor, este complet acoperit cu un strat de apă de 4 m (13 ft) și este disponibil pentru șoferi doar de două ori pe zi.

Road through Salar de Uyuni, Bolivia

Autostrada care trece prin Salar de Uyuni este situată la o altitudine de 3.650 m (11.811 ft) deasupra nivelului mării. Peisajele locale sunt atât de neobișnuite încât este ușor să te rătăceasti în ele, iar telefoanele celulare sunt în mare parte inutile. Este mai bine să evitați să mergeți pe cont propriu, mai ales că noaptea scade temperatura la -30 ° C (-22 ° F).

James W. Dalton Highway, Alaska, USA

Doar 175 km (108,7 mi) din această autostradă de 666 km (413,8 mi) sunt acoperite cu bitum, iarrestul drumului este pe pietriș. Există doar 3 așezări, 3 stații de alimentare cu combustibil și doar 1 centru medical de-a lungul autostrăzii. Poliția locală verifică prezența a tot ceea ce este necesar pentru supraviețuire în condițiile dificile din Alaska pentru toți cei care intră pe acest traseu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.