Un barbat de 59 de ani a fost scos dintr-o mina abandonata unde ramasese blocat timp de 17 ani

Un barbat in varsta de 59 de ani a fost scos dintr-o mina abandonata din vestul Chinei, unde ramasese blocat timp de 17 ani.

miner-460x307Barbatul a ramas blocat in subteran cu cadavrele a 78 dintre colegii sai, care au murit dupa ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit regiunea si a provocat ruperea structurii de lemn a minei si prabusirea galeriilor. Cheung a reusit sa supravietuiasca datorita existentei unei conducte de ventilatie care era conectata la suprafata si care i-a permis sa aiba acces la aer suficient de pur pentru a-l mentine in viata.

A reusit sa supravietuiasca si multumita unei rezerve pentru situatii de urgenta de orez si apa, aflata intr-un depozit subteran, conceput special pentru acest tip de cazuri. Barbatul si-a completat masa cu multi soboloani pe care ii prindea in mina, precum si colectand un tip de muschi fosforescent, care constituia singura sa sursa de vitamine.

Sursa:http://worldnewsdailyreport.com/china-miner-found-alive-after-17-years-underground/ + http://www.ziare.com/international/china/salvat-dintr-o-mina-parasita-dupa-17-ani-1297974