Oamenii de stiinta au descoperit in cadrul unui studiu, ca, atunci petreci mai mult timp pe platformele de socializare online, cum este si  Facebook, poti trai mai mult.

traiesri_mult_facebook

Cercetatorii sustin  ca efectele medicale ale activitatilor de socializare online reflecta in mare parte beneficiile pe care viata sociala reala le are asupra sanatatii.

Persoanele care au mai multi prieteni online sunt mai putin expusi  riscului de deces subit in comparatie cu oamenii neconectati la internet. Acest nou studiu  contrazice teoriile potrivit carora retelele de socializare au un impact negativ asupra sanatatii.

Cercetarea a fost efectuata de catre specialisti de la trei prestigioase universitati americane. Exista insa si o serie de sceptici care sustin ca, de fapt, studiul a fost comandata de catre Facebook. Mai ales ca doi dintre cercetatorii implicati au lucrat anterior la compania lui Mark Zuckerberg.

Reprezentantii  Universitatii din San Diego, California sustin insa ca studiul confirma ceea ce oamenii de stiinta stiau deja de multa vreme despre lumea reala. Oamenii care dispun de o retea sociala mai puternica traiesc mai mult.

Studiul a analizat 12 milioane de profiluri de pe retelele de socializare puse la dispoziti de catre Facebook, dar si pe inregistrari medicale furnizate de California Department of Health. In urma analizei s-a  descoperit ca o utilizare moderata a retelei de socializare Facebook a fost asociata cu o rata a mortalitatii mai scazuta si ca primirea unui numar mare de cereri de imprietenire este corelata cu o mortalitate mai redusa. Din pacate insa, trimiterea unui numar mare de cereri de prietenire nu a fost asociata cu o mortalitate mai mica.

Categories: Bizar