Top coincidente care iti vor da fiori!

Multi oameni nu cred in coincidente, dar istoria ne arata ca acestea exista. Fie ca vorbim despre gemeni care isi gasesc sfarsitul in acelasi mod, sau despre numarul 13 care guverneaza vieti, coincidentele fac parte din destin. Va invitam sa descoperiti cateva fapte care va vor arata ca nimic nu este intamplator.

lincoln_abrahamAbraham Lincoln a fost ales la Congresul din 1846, in timp ce John Kennedy a fost ales fix la 100 de ani distanta. Primul mentionat a fost ales presedinte in 1860, iar celalalt in 1960. Amandoi s-au aratat interesati de drepturile civile. Sotiile celor doi au pierdut cate un copil in timp ce stateau la Casa Alba. Lincoln si Kennedy au fost impuscati in cap intr-o zi de vineri. Cei doi au fost asasinati de cate un barbat care traia in Europa de Sud. John Wilkes Booth, cel care l-a asasinat pe Lincoln , s-a nascut in anul1839, iar Lee Harvey Oswald, cel care l-a asasinat pe Kennedy, s-a nascut in anul 1939. Ucigasii au avut nume compuse din trei cuvinte, iar acestea la randul lor sunt compuse din cincisprezece litere.

taxi-mondial-495x303In anii ’70, in Bermuda, un barbat a murit, fiind lovit de un taxi, in timp ce mergea pe motoreta. Asta s-a intamplat la doar un an de la disparitia fratelui sau geaman, exact in acelasi mod – ucis de acelasi taximetrist, pe aceeasi strada.

guantanammooo_89974800Turnurile Gemene au si ele o istorie interesanta a ghinionului. New York City are 11 litere, la fel si Afghanistan, numele lui George W. Bush si numele teroristului care a amenintat ca va distruge turnurile gemene, Ramsin Yuseb. Primul avionul care a produs impactul era zborul numarul 11 (Flight 11) si avea la bord 11 persoane. Statul New York a fost al 11-lea stat adaugat Uniunii. Tragedia a avut loc pe data de 11 septembrie. Data aceasta este a 254 zi din calendar. Numarul victimelor din avioane a fost de 254 (2+5 +4= 11). 911 este numarul de urgente in SUA.

glontIn anii ‘80, Henry Ziegland si-a parasit iubita care nu a putut sa treaca peste acel moment si si-a pus capat zilelor. Din dorinta de razbunare, fratele ei l-a urmarit in gradina casei sale si a incercat sa-l impuste, dar nu a reusit. Glontul i-a zgariat fata victimei, dar s-a oprit intr-un pom. In final, fratele iubitei sale s-a sinucis si el. Doua decenii mai tarziu, Ziegland a decis sa taie copacul, dar nu a reusit cu loviturile toporului. Astfel, el a utilizat dinamita pentru a-l arunca in aer. Atunci, glontul a zburat din copac si l-a lovit in cap, provocandu-i moartea pe loc.

bebelus-de-cinci-luni-internat-cu-arsuri-pe-10-din-corp-dupa-ce-a-cazut-pe-soba-incinsa-118198In anul 1930, Joseph Figlock mergea linistit pe o strada din SUA, moment in care un bebelus a cazut peste el de la etajul doi al unui bloc. Nu s-a intamplat nimic rau. Un an mai tarziu, acelasi bebelus, de la acelasi etaj a cazut peste acelasi om. Din nou, cei doi au scapat cu viata.

230px-RichardWagnerCompozitorul Richard Wagner a fost urmarit de cifra 13. S-a nascut in anul 1813. Cifrele din anul nastetii dau numarul 13. Numele sau era compus din 13 litere. A scris 13 opere. El a suferit 13 ani in exil. Teatrul de la Riga unde a fost director al orchestrei a fost inaugurat pe data de 13 septembrie. Artistul si-a pierdut viata pe data de 13 februarie 1883, in al XIII-lea an al unificarii Germaniei.

imagesScriitorul Mark Twain s-a nascut in anul 1835, zi in care a aparut cometa Halley si a murit in anul 1910, cand aceasta a reaparut. In anul 1909, el si-a prezis moartea spunand: “Am venit odata cu cometa Halley. Veti vedea ca se va intoarce si ma va lua cu ea”.

accident-bicicleta-02Doi gemeni finlandezi in varsta de 71 de ani au murit in incidente identice cu bicicleta, pe acelasi drum, la doar doua ore distanta. Pana si politistul care a constatat accidentele a marturisit ca a fost socat de destinul celor doi – tras la indigo.