Sa facem prezentarile: Jon Gnarr, cel mai trasnit primar din lume

El e Jon Gnarr, cel mai trasnit primar din lume! N-a mers niciodata la facultate, a fost sofer de taxi si a cantat intr-o trupa de punk rock al carei nume era “Runny Nose” (nasul mucios). Asta, inainte de a deveni actor de comedie.

primarul 7

Desi CV-ul nu il recomanda pentru o cariera de politician, Jon, in varsta de 46 de ani, a reusit sa devina primarul orasului Reykjavik, capitala Islandei, in anul 2010. De parca ciudateniile enumerate putin mai devreme nu ar fi suficiente, barbatul a fost diagnosticat din copilarie cu un retard menral sever, dar si ADHD (Deficit de Atentie si Tulburare Hiperkinetica).

primarul 6

Jon si-a facut propriul partid in anul 2010, fiind complet nemultumit de formatiunile politice existente la acel moment pe scena islandeza. Desigur, a ales un nume trasnit pentru partidul lui, respectiv Besti Flokkurin (Cel mai Bun Partid), si a reusit sa castige alegerile intrunind 34,7 la suta din voturi. Potrivit lui Gnarr, cea mai dificila decizie pe care a avut-o de luat vreodata a fost aceea de a se hotari in privinta numelui pentru formatiunea sa politica. Barbatul a avut de ales intre Cel mai Bun Partid si Cel mai Cool Partid si, intr-un final, a decis sa mearga pe prima varianta. Tot ce a avut de facut pentru a castiga alegerile a fost sa inregistreze imnul formatiunii, o prelucrare a celebrei piese “Simply the Best”, a Tinei Turner, cu versuri care indemna la actiune, cum ar fi “vrem un oras primitor, curat si cool”.

primarul 5

Evident, la asa lider de partid, asa membri. Cei care au intrat in formatiunea lui Jon sunt in general artisti de comedie si rockeri, oameni care habar nu au ce inseamna sa administrezi un oras si nici cu ce se mananca in general politica.

primarul

Ce promisiuni le-a facut Gnarr islandezilor de l-au votat? Accesorii si prosoape gratis la piscinele orasului, un parc tip Disneyland pe aeroport, indepartarea persoanelor care sunt dependente de droguri din structurile politice pana in 2020, precum si o atentie mai mare acordata problemelor pe care le au femeile si oamenii in varsta. In plus, Jon a jurat ca el si membrii partidului sa puna capat coruptiei, participand in mod deschis la aceasta.

primarul 4

Si inca o ciudatenie in ceea ce-l priveste pe primarul din Reykjavik: nu ezita sa se imbrace in rochie la paradele gay si nici sa protesteze cat poate el de vocal pentru eliberarea rusoaicelor de la Pussy Riot.

primarul 3