S-a deschis primul serviciu mobil de spălătorie pentru oamenii străzii

Pentru oamenii străzii, să ai rufe curate e un vis. Doi australieni, studenţi la inginerie, s-au gândit să transforme această utopie în realitate, punând bazele Orange Sky Laudry, primul serviciu de spălătorie dedicat sărmanilor care nu au case.

Orange-Sky-Laundry-550x550

Mai exact, Lucas Patchett şi prietenul său, Nicholas Marchesi, şi-au pus la bătaie dubiţa şi au făcut rost prin donaţii de două maşini de spălat şi două uscătoare, care pot procesa 20 de kilograme de rufe într-o oră. Următorul pas a fost adaptarea dubei astfel încât aparatura să nu o ia din loc nici în timpul transportului, nici în timpul funcţionării.

Conştienţi că pentru oamenii străzii taxa de 5-6 dolari care se percepe la orice spălătorie din Australia reprezintă o avere, cei doi australieni să facă acest serviciu gratuit. În momentul de faţă, Lucas şi Nicholas au şase puncte de lucru, plasate în zone cu parcuri şi mici afaceri, de unde îşi pot alimenta maşinile cu apă.

Orange-Sky-Laundry3-550x550

Potrivit lui Lucas, la început, „afacerea” s-a mişcat destul de greu întrucât oamenilor străzii nu le-a venit să creadă că există cineva care doreşte să îi ajute fără să ceară nimic în schimb. Apoi, când şi-au dat seama că în spatele bunelor intenţii nu se ascunde nimic ciudat, sărmanii au căpătat curaj şi chiar s-au împrietenit cu cei doi studenţi. „Zilele trecute, am stat de vorbă cu un tip care a fost inginer chimist. A fost o conversaţie care m-a adus cu picioarele pe pământ. Mi-am dat seama cât de uşor se poate da peste cap viaţa unui om”, a povestit Lucas, care, împreună cu Nicholas, încearcă acum să găsească şi câteva restaurante unde sărmanii să primească, măcar din când în când, câte o masă caldă.