Un lucru ce parea imposibil in urma cu doar cativa ani, a devenit realitate. Medicul neurolog care intentioneaza sa realizeze primul transplant de cap uman afirma ca acesta ar putea avea loc in 2017, in Marea Britanie.

primul_transplant_cap_uman

Sergio Canavero, un controversat medic neurolog, a anuntat in timpul lansarii unui proiect de realitate virtuala faptul ca spera sa utilizeze acest program pentru ca pacientul sa se obisnuiasca cu experienta obtinerii unui nou corp. Pacientul, rusul Valery Spiridinov, a fost deja ales, iar cei doi spera sa ii ataseze capul unui nou corp, in decursul anului viitor.

Transplantul de cap presupune criogenizarea capului lui Spiridinov si indepartarea lui de pe corp, urmand sa fie atasat corpului donatorului. Profesorul Canavero afirma ca Marea Britanie pare a fi cel mai promitator loc din Europa pentru organizarea unei astfel de proceduri, in mare parte datorita suportului din partea comunitatii stiintifice. A fost dezvaluit si sistemul de realitate virtuala in Glasgow, promitand ca ar putea fi utilizat pentru ,,pregatirea pacientilor pentru viata in noul corp”. Operatia ar putea duce la ,,reactii psihologice neasteptate” din partea pacientului, un expert afirmand ca experienta ar putea fi ,,mai rea decat moartea”.[gads2]

Sergio Canavero a afirmat: ,,Acest sistem de realitate virtuala pregateste pacientul in cel mai bun mod posibil pentru noua lume in care va intra. O lume in care va putea merge din nou”. Neurochirurgul spera sa efectueze operatia anul viitor, insa nu a ales o locatie inca.

Compania Inventum Bioengineerin Technologie din Statele Unite ale Americii, permite pacientiilor sa participe la sesiuni de-a lungul catorva luni inainte de operatie. Directorul executiv al Inventum, Alexander Pavlovcik  a declarat: ,,In timpul pregatirii pacientului pentru trazitia catre noul corp, realitatea virtuala va preveni reactiile psihologice neasteptate”.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar Sanatate Stiinta