Povestea impresionanta a barbatului cu 500 de copii

In zilele noastre, oamenii care nu pot avea copii au la dispozitie o multime de metode care sa ii ajute in acest sens. La inceputul secolului XX-lea, lucrurile stateau putin diferit. In Marea Britanie, exista un serviciu secret de donare de sperma la care femeile apelau cu toata increderea pentru a deveni mame.

w560xh316_CopiiHelena Wright era un medic care asistase la nastere sute de femei ai caror parteneri de viata intorsi din Primul Razboi Mondial nu puteau procrea. Motivul? Din cauza tulburarii de stres posttraumatic.

In perioada 1914-1918, un milion de britanici au fost ucisi in Franta si Belgia, iar alte cateva mii de barbati au fost raniti. Razboiul a lasat multe femei vaduve si a condus la un deficit de potentiali soti.

Pana in 1921, in Marea Britanie se inregistrase un excedent de 1,7 milioane de femei care erau cunoscute drept parti ale “multumii fara partener”. Din acest motiv, tot mai multe doamne au cerut ajutorul Helenei Wright in speranta gasirii unui donator de sperma, ceea la acea vreme nu exista, scrie Daily Mail. Astfel, medical a infiintat un serviciu de fertilitate.

Din acel moment au inceput cautarile unui barbat care trebuia sa fie tatal copiilor femeilor care isi doreau un prunc fara legaturi emotionale. El trebuia sa fie frumos, inalt, sanatos, viril, inteligent si educat. Alesul a fost Derek, in varsta de 19 ani, un barbat chipes si amuzant, cu o moralitate neconventionala.

Helena i-a marturisit tanarului ca avea o lista cu numele a 1000 de femei ai caror soti nu aveau cum sa aiba copii din cauza razboiului. El a acceptat sa le ajuta pe aceste viitoare mame si uite asa a luat nastere serviciul secret de fertilitate.

Fiecare femeie urma sa trimita Helenei o telegrama cu datele ei optime pentru a concepe. Sotii lor aveau optiunea de a-l intalni pe Derek sau de a pleca de acasa in ziua stabilita pentru vizita lui Derek.

Barbatul a vizitat in jur 500 de femei in anii care au urmat. De fiecare data cand un copil se nastea in urma vizitei lui Derek, Helena ii trimitea lui Derek o telegrama. Tatal cu cei 500 de copii a murit undeva in anul 1974, scrie sursa citata anterior.