Cateva mii de porci de la ferme din Canada beneficiaza de un tratament special pentru ca sunt destinati a fi vanduti la preturi mari pe piata din Japonia. Pe langa o dieta speciala cu menta sau ghimbir, porcii au pampers pentru ca gustul carnii sa nu fie afectat in vreun fel.

porc_pampers_japonia

Consumul japonezilor pentru carnea de porc de calitatea intai au dus exporturile Canadei si SUA la niveluri record, astfel ca producatorii au inceput sa utilizeze orice avantaj posibil pentru a-si creste cota de piata.

In timp ce majoritatea porcilor sunt hraniti cu grau si orz obisnuit, la o ferma din Saskatchewan, care sunt destinati pietei japoneze, beneficiaza de o dieta imbunatatita cu menta si ghimbir. In plus, porcii care urmeaza sa fie vanduti in Japonia beneficiaza de o perioada de odihna de 12 ori mai mare inainte de sacrificare decat porcii care vor ajunge pe alte piete, astfel incat stresul sa nu afecteze calitatea carnii. Daca la aceasta mai adaugam ca fiecare porc are pamapers, atunci este explicabil pretul exorbitant al carnii unui astfel de animal.

Japonia produce putin peste jumatate din carnea de porc pe care o consuma, fiind limitata de varsta ridicata a fermierilor precum si de costurile de productie duble comparativ cu cele din America de Nord, sustine Takashi Koiso, directorul Asociatiei crescatorilor de porci din Japonia. SUA si Canada, primii doi furnizori de carne de porc racita pentru Japonia, beneficiaza si de pe urma liniilor mai scurte de transport decat rivalii europeni, care vand in special carne congelata mai ieftina.

Piata japoneza este una exclusivista si nu este accesibila oricarui producator, multe companii de procesare, au decis astfel sa se limiteze sa deserveasca piata americana si sa evite costurile mari impuse de respectarea cerintelor consumatorilor japonezi.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar