Un pom de Craciun care valoreaza nu mai putin de  1,7 milioane de euro a fost realizat  de catre un atelier de bijuterii din Tokyo. La confectionarea acestuia  s-a folosit  aur pur, atat pentru soclu cat si pentru podoabe, ca o dovada a priceprii mestesugarilor din Tara Soarelui Rasare.

A Ginza Tanaka employee shows off a Christmas tree made with 19-kilogram of pure gold wires at the Ginza Tanaka store in Tokyo on November 22, 2016. Ginza Tanaka displayed the gold Christmas tree until Christmas day in December 2016 with a price of two hundred million yen (about 1.8 million USD). / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA

Pomul de Craciun are doi metri inaltime si este articulat in jurul unui trunchi pe care sunt fixate mai multe hexagoane a caror dimensiune scade pe masura ce se ajunge in varf pana la stea. Dedesubt atarna o multime de filamente asemeni parului unui inger.

Potrivit atelierului situat in cartierul chic Ginza, pomul care cantareste 19 kilograme a avut nevoie de peste 1.200 metri de fire de aur. „Aceste fire sunt compuse din aur cu o puritate de 99,99%”, a declarat administratorul atelierului, Takahiro Ito.

pom_craciun_miloane_euro_unu

Desi nu vizeaza obligatoriu sa-i gaseasca un cumparator, Takahiro Ito spera ca pomul de Craciun sa puna in valoare talentul artizanilor japonezi.

„Vrem sa aratam tehnica noastra exceptionala si mestesugul nostru, alaturi de frumusetea scanteietoare a aurului”, a marturisit el.

https://www.youtube.com/watch?v=zueeN2AKolU

Ramane de vazut cine se va incumeta sa cumpere un astfel de pom de Craciun si mai ales ce cadouri pe masura valorii acestuia va pune sub el.

Categories: Bizar