Un pom de Craciun care valoreaza nu mai putin de  1,7 milioane de euro a fost realizat  de catre un atelier de bijuterii din Tokyo. La confectionarea acestuia  s-a folosit  aur pur, atat pentru soclu cat si pentru podoabe, ca o dovada a priceprii mestesugarilor din Tara Soarelui Rasare.

A Ginza Tanaka employee shows off a Christmas tree made with 19-kilogram of pure gold wires at the Ginza Tanaka store in Tokyo on November 22, 2016. Ginza Tanaka displayed the gold Christmas tree until Christmas day in December 2016 with a price of two hundred million yen (about 1.8 million USD). / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA

Pomul de Craciun are doi metri inaltime si este articulat in jurul unui trunchi pe care sunt fixate mai multe hexagoane a caror dimensiune scade pe masura ce se ajunge in varf pana la stea. Dedesubt atarna o multime de filamente asemeni parului unui inger.

Potrivit atelierului situat in cartierul chic Ginza, pomul care cantareste 19 kilograme a avut nevoie de peste 1.200 metri de fire de aur. „Aceste fire sunt compuse din aur cu o puritate de 99,99%”, a declarat administratorul atelierului, Takahiro Ito.

pom_craciun_miloane_euro_unu

Desi nu vizeaza obligatoriu sa-i gaseasca un cumparator, Takahiro Ito spera ca pomul de Craciun sa puna in valoare talentul artizanilor japonezi.

„Vrem sa aratam tehnica noastra exceptionala si mestesugul nostru, alaturi de frumusetea scanteietoare a aurului”, a marturisit el.

https://www.youtube.com/watch?v=zueeN2AKolU

Ramane de vazut cine se va incumeta sa cumpere un astfel de pom de Craciun si mai ales ce cadouri pe masura valorii acestuia va pune sub el.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar