Pictează cu limba!

Chinezul  Han Xiaoming are „gust” când vine vorba de artă, poate şi pentru că pictează cu limba. Din fericire, bărbatul nu utilizează vopsele clasice, preferând, din raţiuni lesne de înţeles, coloranţi alimentari.

tongue-painting3

Han, în vârstă de 35 de ani, s-a gândit pentru prima oară să abordeze acestă metodă inedită de a desena în timpul unui curs de pictură tradiţională chineză cu zahăr. Aceasta presupune utilizarea de zahăr topit pentru a crea figurine precum dragoni, maimuţe, peşti, păsări sau flori.  Pe la jumătatea uneia dintre ore, Han, care este mare amator de dulciuri, a vrut să îşi încerce opere de artă. I-a plăcut atât de mult ce a gustat încât a decis pe dată să renunţe la pensule şi culori pentru limbă şi zahăr.

tongue-painting2

Metoda lui a prins la public, iar acum artistul colinda China pentru a-şi prezenta creaţiile. Pentru a picta două tablouri, Han are nevoie cam de 40 de minute.

tongue-painting

„Este o metodă minunată a stabili o legătură cu opera de artă pe care o creezi. Folosind limba poţi să simţi hârtia mult mai bine decât dacă ai lucra cu pensula. În plus, poţi să şi guşti culorile”, a explicat chinezul.

tongue-painting5