Intr-o era in care infractionalitatea si violenta au atins cote alarmante, iata ca inca mai exista un oras in care oamenii nu au usi la case, nu isi incuie masinile, iar sertarele cu bani se afla la vedere.

oras_fara_usi_casa

Orasul indian Shani Shingnapur aflat la aproximativ aproximativ 300 de km est de Mumbai este recunoscut pentru nivelul zero al infractionalitatii. Aici crimele si jafurile nu exista. Locuitorii nu au usi la case, masinile raman neincuiate, iar banii si obiectele de valoare se afla la vedere.

Potrivit unei  legende orasul indian Shani Shingnapur are propriul pazitor ceresc, Lordul Shani, un zeu hindus care se crede ca protejeaza oamenii de talhari.

Necunoscut pana in anii 1990, orasul indian Shani Shingnapur a devenit o adevarata atractie pentru regizorii de la Bollywood si a devenit o atractie pentru turisti. Gurile rele spun insa ca, in realitate, crimele si jafurile si-au facut aparitia si aici, insa oficialii licali tin secrete aceste lucururi, pentru ca reputatia acestui micului oras indian sa ramana intacta.

Potrivit unui jurnalist care a vizitat sectia de politie din orasul indian Shani Shingnapur, aici erau inregistrate 46 de cazuri de furt. El mai sustine sic a uun localnic i-a povestit cum colierul de aur al mamei sale a fost furat din interiorul casei atunci cand el era doar un copil.

In ultimii ani aspectul orasului indian Shani Shingnapur a inceput totusi  sa se schimbe.  In localitate a fost deschisa o banca in anul 2011, care a fost dotata cu o usa de Plexiglas. Pentru a pastra traditia usa bancii nu are  niciun sistem de inchidere, dar este blocata cu ajutorul unui  sistem electromagnetic. Totodata, mai multe case si magazine au fost dotate in ultima perioada cu usi glisante.

Categories: Bizar