Cine nu a auzit de organizatia secreta Illuminati, cea care rivalizeaza ca putere si raspandire cu Francmasoneria? Iata in continuare istoricul acestei organizatii secrete conspirative si cine a fost omul care a pus bazele ordiunului Illuminati.

organizatia_illuminati_secret

Teoriile organizatiei Illuminati au la baza gandirea germanului Adam Weishaupt, care a trait in secolul XVIII. Ideile sale vor sta la baza teoriilor conspirationale si vor inspira romane si capodopere cinematografice.

Adam Weishaupt s-a nascut in anul 1748, in Ingolstadt, un oras din electoratul Bavariei. Weishaupt avea stramosi evrei dar care, pe parcurs, s-au convertit la crestinism. Ramas orfan la o varsta frageda, unchiul sau s-a ocupat de educatia sa si l-a inscris la o scoala iezuita. Dupa terminarea studiilor, a devenit profesor de drept canonic la Universitatea din Ingolstadt, s-a insurat si a avut copii.

illuminatii_conspiratie_teorie

Convins de faptul ca ideile religioase nu reprezentau un sistem adecvat de guvernare a societatilor moderne, Adam Weishaupt a decis sa descopere o noua forma a iluminarii, o serie de idei si practici care pot fi aplicate pentru a schimba radical modul in care sunt conduse statele europene.

Primii Illuminati s-au intalnit intr-o padure de langa Ingolstadt, in noaptea de 1 mai 1776,. Avand asupra loc faclii, aceasta intalnire a avut loc doar intre 5 barbati. Toti viitorii membrii aveau nevoie de consimtamantul celorlalti, trebuiau sa sustina principiile familiale si sa fie bogati.

Ierarhia in organizatia Illuminati era urmatoarea: novicii, minervalii si mineravalii iluminati.  Termenul de minerval  facea referire la zeita romana a vantului, Minerva, reprezentand scopul acestei ordini in vederea difuzarii noilor principii cu privire la modul in care societatea si statul trebuie sa functioneze.

In anul 1782 Illuminati avea aproximativ 600 de membri. Initial in organizatie au fost inclusi doar studentii lui Weishaupt, ulterior din cadrul acesteia au facut parte nobili, politicieni, doctori, avocati si juristi, dar si intelectuali si scriitori, Johann Wolgang von Goethe fiind un membru foarte cunoscut. La sfarsitul anului 1784, societatea secreta avea intre 2.000 si 3.000 de membri.

Un rol important in dezvoltarea organizatiei Illuminati l-a avut Baronul von Knigge. Fost  francmason, a sustinut principiul conform caruia trebuia adoptate idei ale acestei societati care se asemanau cu cele ale societatii secrete a  lui Weishaupt.

Illuminati au fost considerati vinovati pentru multe evenimente nefaste ce au avut loc de-a lungul istoriei, precum  izbucnirea revolutiei franceze sau asasinarea presedintelui SUA, John F. Kennedy.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar