McDonald’s da in judecata Primaria din Florenta, cerand despagubiri in valoare de 18 milioane de euro, pentru ca nu I s-a permis sa deschida un restaurant in centrul orasului, in Piazza del Duomo.

mcdonalds_despagubiri_florenta

McDonald’s intentiona sa deschida un magazin in Piazza del Duomo, dar primarul din Florenta a respins propunerea, in luna iunie. Decizia primarului a fost aprobata, in iulie, de o comisie tehnica infiintata cu scopul de a conserva centrul istoric al orasului. Reprezentantii McDonald’s, care siu-a modificat propunerea initiala astfel incat sa se potriveasca instructiunilor orasului, cere acum daune.

McDonald’s sustine ca a fost discriminat si vrea sa recupereze cei 17,8 milioane de euro pe care estimeaza ca ii va pierde in urmatorii 18 ani. Reprezentantii lantului de restaurant fast-food sustin ca planul lor urma sa respecte politicile locale, chiar introducerea in meniu a unor produse locale, precum cer masurile locale de comert.

Un reprezentant al companiei a declarat ca McDonald’s este de acord ca mostenirea culturala si istorica si centrele istorice ale oraselor italiene trebuie sa fie protejate si garantate, precum si magazinele mici traditionale si istorice, dar nu este de acord cu masuri discriminatorii care afecteaza libertatea initiativei private fara sa fie in avantajul cuiva.

Categories: Bizar