Femeia aceasta pretinde ca e verisoara Fecioarei Maria!

Mary Beth Webb, din Murrysville, Pennsylvania, face valva in Statele Unite si nu numai cu povestea ei de-a dreptul nebuneasca. Femeia sustine ca stra-stranepoata de gradul 64 a Sfantului Iosif din Arimateea, considerat a fi unchiul patern al Fecioarei Maria. Mergand pe firul logic, aceasta ar insemna ca Mary ar fi verisoara Maicii Domnului.
cousin

Cum de a ajuns americanca la aceasta bizara concluzie? Prin 2010, lui Mary i-a venit ideea sa isi intocmeasca arborele genealogic, iar acum doi ani si-a identificat legatura de sange cu Sfantul Iosif, cel despre care Biblia spune ca l-a coborat pe Mantuitor de pe crucea pe care fusese rastignit si s-a ocupat de ingropaciune.

Potrivit propriilor spuse, Mary Beth a inceput sa fie macinata de ideea de a-si gasi stramosii dupa ce a „luat legatura” cu fratele ei, care murise in 1999, rapus de cancer, dar si cu parintii, si ei decedati. De la raposatele ei rude ar fi aflat americanca lucruri care au determinat-o sa creda ca este nepoata Sfantului Iosif. Evident, totul a avut loc in timpul unor sedinte de spiritism, conduse de o verisoara. „Eu si verisoara mea puneam intrebari despre Rai, despre cum e sa treci dincolo. La o sedinta, am aflat cu lux de amanunte ce s-a intamplat cu fratele meu dupa ce a murit. Si el, si parintii mei mi-au spus ca e foarte frumos in Rai. Imaginati-va cea mai mai frumoasa gradina din lume. Asa e in Rai”, a povestit Mary Beth.

icon_theotokos5

Femeia a scris chiar si o carte despre „discutiile” pe care le-a purtat cu cei morti. Obiectivul ei ar fi nu sa se imbogateasca, ci sa isi ajute semenii sa ia legatura cu cei dragi. „Stiu ca o multime de oameni ma privesc cu scepticism si vor dovezi. Singurul lucru pe care il pot face este sa povestesc ce mi s-a intamplat mie, sperand ca oamenii vor invata ceva din asta”, a explicat americanca.

In momentul in care si-a propus sa afle cine ii sunt stramosii, Webb i-a contactat pe cei de la Ancestry.com, un site dedicat celor care doresc sa isi intocmeasca arborele genealogic si sa afle mai multe despre originea familiilor din care se trag. Dupa ce a „haladuit” pe acest site, Mary Beth a ajuns la concluzia ca e ruda cu Fantul Iosif din Arimateea si, implicit, Fecioara Maria. Incantata de aceasta descoperire, americanca i-a contactat pe cei de la Ancestry.com, care, spre surprinderea ei, nu s-au aratat prea entuziasmati. „Mi-au zis ceva de genul: „Minunat, dar probabil ca ai facut o greseala pe undeva. E usor sa gresesti cand iti cauti stramosii”””, a povestit Webb, care este, insa, incredintata, ca are dreptate.

Cine a fost Sfantul Iosif din Arimateea

sf_iosif_arimateea_1

Sfantul Iosif din Arimateea era originar din semintia lui Efraim. A fost un om bogat, ucenic in taina al Mantuitorului Iisus Hristos. Sfantul Iosif a fost cel care s-a ocupat de ingroparea Mantuitorului Iisus Hristos, dupa ce l-a dat jos de pe cruce. El este cel care a invelit trupul  intr-un giulgiu alb si l-a asezat in mormantul nou sapat in piatr pe care il pregatise pentru sine.

Conform unei legende, Iosif ar fi strans sangele lui Iisus Hristos intr-un potir, denumit si Sfantul Graal.

Figura lui Iosif din Arimateea a fost introdusă de Robert de Boron în romanul sau cavaleresc în vesuri Estoire dou Graal sau Joseph d’Arimathie (Istoria Graalului sau Iosif din Arimateea), scris intre 1190 și 1199, din care s-a pastrat un singur manuscris. Conform legendei, după Cina cea de Taina, Iosif din Arimateea a pastrat potirul din care bause, si a strans în el putin din sangele lui Iisus, inainte de punerea sa in mormant. Apoi, Iosif a parasit Palestina ai a plecat în Bretania, unde a pastrat cu grija acest potir, denumit Sfantul Graal.