In Egipt a fost facuta o descoperire uluitoare. Orasul sacru Abydos despre care nu se mai stia nimic de peste 7000 de ani, a fost scos la iveala de catre o echipa de arheologi egipteni.

descoperire_egipt

Arheologii egipteni au excavat parti din ceea ce pare a fi un oras de acum 7.000 de ani de langa fluviul Nil. La 400 de metri de Templul lui Seti I-ul in orasul sacru din Abydos, echipa a descoperit momentan fragmente si ramasite de case, unelte, ustensile si cel putin 15 morminte. Judecand dupa marimea si dovezile maiestriei cu care au fost construite siturile de inmormantare, decedatii ar fi avut un status social inalt.[gads2]

descoperire_egipt_unu

Abydos a fost capitala unui regat antic egiptean. Acesta contine o necropola regala unde primii faraoni erau inmormantati. Noul sit a fost probabil casa unor conducatori de rang inalt si a constructorilor de morminte care erau insarcinati cu munca din Abydos.[gads2]

descoperire_egipt_doi

,,Acesta pare a fi capitala de la inceputul istoriei egiptenilor,” a declarat egiptologul Chris Eyre, de la Universitatea din Liverpool.Ministrul egiptean al antichitatilor, care a condus excavarile, a sugerat ca ,,orasul pierdut” dateaza din 5.316 i.Hr. Din nefericire, nu exista imagini disponibile despre orasul pierdut, inca. Cateva imagini au fost facute publice de ministru pe pagina sa de Facebook.

descoperire_egipt_trei

[gads2]

descoperire_egipt_patru

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar Stiinta