Nu de putine ori ti s-a intamplat ca unele dintre cele mai bune idei din viata ta sa iti apara atunci cand faci dus. Probleme care te framantau de zile bune si pentru care nu gaseai nicio rezolvare, si-au gasit solutia dupa numai cateva minute in timpul unui dus.

idei_bune_dus

Dusul este un loc in care te poti relaxa dupa o zi lunga si obositoare, dar acesta nu este locul in care poti doar sa te relaxezi, ci si cel in care iti pot veni cele mai bune idei, uneori chiar geniale.

Psihologul american Scott Barry Kauffman a explicat de ce se petrece acest fenomen: „Relaxarea, singuratatea si mediul intim incurajeaza gandirea critica prin faptul ca ii permite mintii sa gandeasca liber, si, astfel, multe persoane devin mai deschise in fata trairilor interioare.”

Mintea noastra functioneaza fara oprire, iar in timpul dusului latura creativa devine mult mai activa fara ca noi sa ne dam seama. Manoush Zomorodi, realizatorul celebrei emisiuni WNYC New Tech City, a demarat un studiu numit „plictisit si genial”, care le cere oamenilor sa devina, intentionat, plictisiti, caci ii va provoca sa isi angajeze latura creativa datorita faptului ca sunt plictisiti.

In concluzie, atunci cand in viata ta apar probleme pentru care nu gasesti o solutie, ce ar fi daca in loc sa renunti, ai face totusi un dus?

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar