Viata sexuala este extrem de importanta in orice cuplu. De obicei, filmele, revistele si serialele ofera o imaginea eronata despre sex, iubire si relatii. Exista insa o serie de studii care reusesc sa separe fantasticul de real.

viata_sexuala_fericita

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Toronto au analizat viata sexuala a 1.900 de participanti, atat heterosexuali, cat si homosexuali, pentru a afla care este factorul ce ajuta la realizarea unei vieti sexuale fericite.

In cadrul studiului a fost descoperit ca satisfactia sexuala pe termen lung se bazeaza pe dorinta dintre parteneri de a-si rezolva problemele sexuale.

Se cunoaste faptul ca neintelegerile din punct de vedere sexual sunt inevitabile de-a lungul unei relatii. Viata sexuala este precum o gradina, trebuie udata si  hranita pentru a rezista, a declarat unul dintre psihologii care a participat la realizarea studiului.

Oamenii de stiinta au descoperit ca fiecare relatie de cuplu are o perioada intense care dureaza de obicei in jur de doi sau trei ani. Dupa aceea, satisfactia sexuala incepe sa se diminueze, din acest punct cercetatorii considera ca relatia sexuala trebuie discutata si schimbata daca este cazul.

Noile descoperiri intra in contradictie cu ideea romanticilor, conform careia relatia este statica si predeterminata. Acestia considera ca relatia ar trebui incheiata atunci cand, in dormitor, partenerii nu mai sunt fericiti, in realitate problema poate fi rezolvata foarte usor prin comunicare.

Categories: Bizar