Consumul de marijuana devine legal in Statele Unite

In Statele Unite, alegatorii din statele California, Massachusetts si Nevada au aprobat, printr-un referendum desfasurate marti, o serie de initiative legislative care privesc consumul de marijuana in scop recreativ.

legal_marijuana

Tot printr-un referendum au fost adoptat consumul de marijuana in scop recreativ in statele americane Colorado si Washington inca din anul 2012.

O initiativa legislativa asemanatoare supusa la vot in statul american Arizona nu a obtinut voturile necesare pentru a fi aprobata.

In Florida, Dakota de Nord si Arkansas, alegatorii au aprobat initiative pentru utilizarea de marijuana in scop medical.

Consumul pentru relaxare al marijuanei este legal in tari precum Belgia sau Germania, in Cambodgia este legala doar posesia, in Iran doar cultivarea, iar în Elvetia, doar cultivarea in anumite cantitati.

Canada a anuntat  ca va legaliza consumul de marijuana incepand cu acest an. Ministrul canadian al Sanatatii a declarat recent că legislatia federala pentru legalizarea marijuanei va fi finalizata in acest an.

Marijuana este legala pentru uz personal in Spania, oricine putand sa cultive doua plante si sa fumeze, insa doar in scop personal, nu si pentru a vinde.

Consumul este legal in Olanda, Amsterdam fiind una dintre destinatiile preferate de turistii consumatori de canabis.

In Coreea de Nord, marijuana nu este considerata un drog, putand fi cumparata din piata.