Cei mai mari criminali din istoria omenirii

In istoria omenirii au existat adevarati monstrii, criminali care au ucis cu sange rece milioane de oameni. Desi pentru romani, domnitorul roman Vlad Tepes, este un erou, cei care au realizat acest top, l-au inclus aici si pe Vlad Dracul, cu toate ca nu putem vorbi despre marele domnitor roman ca fiind un criminal.

criminali_istoria_omenirii

1.Adolf Hitler s-a nascut pe 28 aprilie 1889, intr-un sat mic din Ranshofen, Austria. Familia sa s-a mutat in Germania cand Hitler avea doar trei ani. Dupa moartea tatalui sau, acesta a fost exmatriculat de la scoala din cauza comportamentului sau.

Hitler a intrat in 1919 oficial Partidului Muncitoresc National-Socialist German. Acesta a avut parte de o ascensiune rapida in cadrul partidului, devenind cancelar. In 1933 acesta a devenit cancelarul Germaniei. Dupa ce a devenit conducator suprem al Germaniei (Fuhrer), in 1934, Germania a avut parte de o perioada infloritoare din punct de vedere economic.

Adolf Hitler a ordonat uciderea a  sase milioane de evrei in lagarele de exterminare.

  1. Iosif Stalin a fost unul dintre cei mai necrutatori lideri din toate timpurile. Copilaria si tineretea acestuia au fost grele, fiind inchis de opt ori de politia secreta ruseasca, intre anii 1902 si 1913. Dupa moartea lui Lenin, Stalin a preluat conducerea URSS-ului. In urma politicii lui Stalin se estimeaza ca au murit peste 5 milioane de oameni.

3.Mao Zedong a fost fondatorul Partidului Comunist Chinez. Nascut in Shaoyang, in 1893, Mao a devenit profesor si a inceput sa lucreze in cadrul bibliotecii Universitatii din Beijing. Acesta a ajutat la fondarea Partidului Comunist in 1921, dupa ce Partidul Comunist a iesit victorios in urma unui razboi civil impotriva partidului care se afla la putere.  In 1949, Mao a fondat Partidul Comunist Chinez. In 1958, Mao a pornit o campanie numita ,,Marele salt inainte” insa planul a esuat si peste 60 de milioane de oameni au murit in urma reformelor sale.

  1. Pol Pot s-a nascut in 1924 in Cambodgia. In 1975, grupul revolutional al lui Pol Pot a cucerit capitala Cambodgiei si a fortat locuitorii sa se retraga in zonele rurale. Acesta considera ca orasele nu sunt bune, orice era modern era considerat ,,impur”. Artisti, calugari si intelectualii au fost ucisi si apoi ingropati in morminte comune. Se estimeaza ca Pol Pot sa ucis un sfert din populatia tarii sale, aproximatim 2,5 milioane de oameni.
  2. Osama Bin Laden s-a nascut intr-o familie bogata din Riyadh, in 1957. Acesta a studiat economia si administratia afacerilor in cadrul universitatii. In 1979, acesta s-a alaturat Razboiului Sovietic din Afganistan. In Afganistan a infiintat al-Qaeda in1988. Dupa ce a criticat monarhia saudita, acesta a fost expulzat in Sudan. Aici, Bin Laden s-a asociat cu jihadistii, impreuna au desfasurat atacuri in Algeria, Afganistan si Egipt. In 2001, pe 1 septembrie, patru avioane comerciale au fost lansate, doua au fost directionate catre World Trade Center din New York, unul a fost directionat catre Pentagon din Washington D.C. si al patrulea s-a prabusit pe un camp din Pennsylvania. Aproximativ 3 mii de persoane au murit in urma atacurilor. In 2011, acesta a fost capturat si ucis de armata Statelor Unite ale Americii.
  3. Attila Hunul a fost conducatorul hunilor, un grup de nomanzi care au migrat catre Europa in 317 d.Hr. din Mongolia. Attila a fost unul dintre cei mai mari dusmani ai Imperiului Roman. Honoria, fiica imparatului Valerian al III-lea, i-a trimis lui Attila un inel in 415 d.Hr si l-a implorat sa o scape de o casatorie nedorita. Attila a considerat cadoul ca fiind o cerere in casatorie si a cerut jumatate din partea vestica a Imperiului Roman ca zestre. Imparatul Valerian a respins cererea si si-a exilat fiica.
  4. Vlad Tepes a fost conducatorul Tarii Romanesti din 1456 pana in 1462. Tatal lui Vlad Tepes, Vlad Dracul. a fost initiat in Ordinul Dragonului din Nurenberg. Pentru a putea conduce Tara Romaneasca, Vlad Dracul si-a trimis fii Imperiului Otoman pentru a-si dovedi supunerea. Imperiul Otoman i-a permis astfel lui Vlad Dracul sa conduca Tara Romaneasca. Vlad Tepes a fost eliberat si educat in sistemul otoman, dupa ce tatal sau a murit in cadrul unei confruntari cu Imperiul Austro-Ungar, Vlad Tepes a primit tronul Tarii Romanesti. In timpul domniei sale, Vlad Tepes a impus noi reforme sociale, politice si economice, dar a fost si cel mai sangeros domnitor. Mahomed al II-lea i-a cerut lui Vlad Tepes sa-si plateasca taxele si sa-i ofere recruti din armata sa. Insa, Vlad a refuzat si conducatorul Imperiului Otoman a cerut capul conducatorului din Valahia. Sultanul a trimis 10 mii de soldati pentru a-l indeparta pe Vlad Tepes de la domnie, dar acesta a reusit sa-i invinga cu ajutorul unui atac surpriza, traganu-i in teapa pe toti soldatii.
  5. Gary Leon Ridgway recunoscut ca a ucis 48 de persoane. Acesta convingea femeile ca este un familist convins, tinand pe scaunul din fata jucariile fiului sau. El a fost condamnat pentru moartea a 48 de persoane, insa in cele din urma anchetatorii au aflat ca numarul era dublu.

9.Jim Jones fost liderul si intemeietorul cultului People Temple, este cunoscut pentru organizarea unei crime in masa in noiembrie 1978.