Care este cel mai murdar loc din casa ta

In fiecare casa exista un loc despre care credem ca este cel mai murdar, in care se afla microbi si bacterii si in care facem curatenie uneori chiar si zilnic. Oamenii de stiinta au identificat cu exactitate care este acel loc din gospodarie considerat ca fiind cel mai murdar.

Portrait of man with cleaning equipment

Cercetatorii britanici sustin ca  frigiderul este unul dintre cele mai murdare obiecte din bucatarie, fiind vorba in primul rand despre sertarul pentru depozitarea fructelor si legumelor.

Sertarul pentru depozitarea fructelor si legumelor ar putea contine in jur de 8.000 de bacterii pe fiecare centimetru patrat, ceea ce depaseste de 750 de ori nivelul maxim considerat sigur de securitatea sanitara.

Normele sanitare standard recomanda ca suprafetele de preparare si depozitare a alimentelor sa contina maximum zece unitati de bacterii pe centimetru patrat.

Oamenii de stiinta sustin ca in sertarul pentru depozitarea fructelor si legumelor din frigider pot fi descoperite bacterii mortale cum ar fi salmonella, E.coli si listeria, in special daca in sertar s-au aflat o lunga perioada produse alterate sau mucegaite.

Toate aceste date au fost obtinute in urma unei analize a probelor prelevate din sertarele a 30 de frigidere.

Expertii recomanda sa facem in mod frecvent curatenie in frigider, cel putin o data pe luna, atragand o atentie deosebita sertarului pentru depozitarea fructelor si legumelor. Acesta trebuie spalat  folosind cantitati importante de apa fierbinte si mult detergent.