Sunt o multime de factori care duc la imbatranirea prematura a pielii, printre care cel mai nociv este soarele. De aceea, specialistii recomanda sa purtam creme care sa ne fereasca de razele care ne pot face foarte mult rau.

5Un nou studiu realizat la Universitatea din Boston arata ca aparitia ridurilor poate fi prevenita. Expertii au analizat celulele pielii la radiatiile UVB si UVA si au observant ca progerina, o proteina asociata cu imabtranirea este activata de radiatiile UVA. Chiar daca proteina era mai de mult asociata cu procesul de imbatranire, de abia acum s-a descoperit legatura directa intre aceasta si radiatiile luate in discutie.

Este nevoie de mai multe studii asupra proteinei in cauza, dar oamenii de stiinta spun ca progerina ar putea sa opreasca functionarea celulelor care produc colagenul, substanta care ofera fermitatea pielii. Astfel, ar putea fi prevenita subtierea pielii, pierderea elasticitatii si aparitia ridurilor – lucru pe care orice femeie si-l doreste.

Expertii trag un semnal de alarma si spun ca ar trebui sa folosim creme speciale tot timpul anului. Sa nu uitam ca radiatiile sunt prezente o lunga perioada si pot penetra chiar si prin sticla.

Categories: Bizar