Unul dintre cele mai inspaimantatoare vise, intalnit la majoritatea oamenilor este cel al senzatiei de prabusire in gol. Nu de putine ori te-ai trezit in toiul noptii panicat, dupa ce ai visat ca te prabusesti in gol si nu te poti opri din cadere. Visele pot spune multe despre trairile noastre emotionale sau ne pot trimite anumite mesaje codificate.

visezi_prabusesti_gol

Psihologii cred, ca de multe ori, caderea in gol poate semnifica, de fapt, teama de a nu pierde ceva din existenta noastra.[gads2]

S-a observat ca aceasta senzatie este prezenta la multi oameni, indiferent de gen, rasa, nationalitate. Freud a observat si el aceste vise, si a incercat sa le abordeze in cartea sa „Interpretarea viselor”.

Visele de cadere in gol ar putea avea o legatura cu anumite stari ale sinelui celui care doarme, o legatura cu anumite momente arhaice din istoria noastra de viata, din viata intrauterina sau din cea a primelor luni de viata, cele care ar tine de diverse frici sau anxietati primare, care ar tine de anumiti indicatori, cum ar fi: miscare-nemiscare, absenta-prezenta controlului, activism/motilitate/viata- pasivitate/constrangere/moarte, care s-ar putea activa in viata adulta in vise sau in reverii,  sustin specialistii.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar