Tarifele de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre, între Feteşti şi Cernavodă, vor fi încasate, de vineri, printr-un sistem informatic similar celui care se utilizează pentru rovinietă, soluţia vizând fluidizarea traficului, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Sistem de plată a taxei pentru trecerea podurilor peste Dunăre
Sistem de plată a taxei pentru trecerea podurilor peste Dunăre

Astfel, trecerea prin staţia de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 şi 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, şi numai pentru plata cash.

Tariful poate fi achitat înaintea trecerii sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii. Tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizaţi de CNADNR: prin sms la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil), respectiv în staţii de distribuire a carburanţilor auto (OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol).Pentru achitarea tarifului de trecere la staţiile de carburanţi se recomandă prezentarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

Tarifele sunt cuprinse între 13 si 91 lei, iar amenzile de la 130 la 910 lei in functie de tipul de autovehicul.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Auto / Moto